2011. október 21., péntek

Nagyméretű zuhanyfejek 

Rainshower® Jumbo

Rainshower® Jumbo nagyméretű zuhanyfejek 400mm-es átmérővel falra vagy mennyezetre szerelhető változatban  

Akár nagyméretű zuhanyzóról vagy kisebb zuhanyfülke kialakításáról van szó, a tér elkerítése ma már elengedhetetlen, ha új fürdőszobáját alakítja ki. Napjainkban egyre népszerűbb a külön zuhanyzó helyiség kialakítása, ebből kifolyólag a nagyméretű zuhanyfejek használata is egyre elterjedtebb.

Nagyméretű zuhanyfejek
Számtalan design-ban, formában és stílusban kaphatóak. A Rainshower® Jumbo nagyméretű króm zuhanyfej 400mm-es átmérőjével zuhanykarral kiegészülve falra vagy mennyezetre is szerelhető.
3 felülettel rendelhető – Éj Fekete, Holdfény Fehér és Titán – a GROHE Ondus® digitális csaptelep színvilágában
A minimalista design kedvelőinek ajánljuk a
négyszögletes zuhanyfejeket mint pl. a Rainshower® F-Szériája, melynek körátmérője 20 inches és közvetlenül a mennyezetre rögzíthető.

Nagyméretű kézi zuhanyfejek
A nagyméretű kézi zuhanyfejek számtalan vízsugár funkcióval rendelkeznek, kiválaszthatja az éppen hangulatához illőt.
Tökéletes kialakításuknak köszönhetően a 160mm-nél nagyobb átmérővel rendelkező zuhanyfejek beterítik az egész testet, s mindegyik termék kézi vagy fejzuhanyként is egyaránt használható.

Fejzuhany technológiák
Egy felfrissítő tusoláshoz elengedhetetlen, hogy a felhasznált víz mennyisége egyenletesen jusson el mindegyik fúvókához. Ezért válasszon olyan fejet ahol a fúvókákhoz a víz egymástól függetlenül áramlik.
Ha lakóhelyén kemény a víz, válasszon inkább szilikonos fúvókákkal felszerelt fejet, így elkerülhető a vízkövesedés és egyszerűen a fúvókák kipattintásával tisztítható a zuhanyfej.  

2011. október 20., csütörtök

Zuhanyrózsák 

Spray patterns

Rainshower® Cosmopolitan kézizuhany

A maximális rugalmasság érdekében válasszon olyan zuhanyt, melynél változtatható a vízsugár mintázata. A mai zuhanyrózsák a kifinomult mérnöki munka eredményei. A zuhanyozás sokrétű élményét biztosítják ezek a termékek, melyek segítségével minden felhasználó kiválaszthatja a hangulatához és a napszakhoz leginkább illő vízsugarat. 
Rain O2 spray
Rain O2 spray
A soft, smooth spray based on our original Rain spray. Air is drawn into the shower head and mixed with the water for a wide and fuller spray. 
Champagne
Pezsgőpermet
Levegővel dúsított, lágy és simogató vízsugár, mely tökéletes egy kellemes relaxáláshoz. 
Rain
Esőpermet
Különösen telt, sok apró vízcseppből álló sugara a nyári záport juttatja eszünkbe, és lágyan simogatja bőrünket. 
Normal
Smart Rain spray
All the features and benefits of our authentic Rain spray but with a reduced flow. A smart pattern that uses less water to deliver full showering enjoyment. 
Pure
Tiszta és természetes
A hegyi forrásra emlékeztető vízsugár a zuhanyfej közepéből patakzik testünkre. 
Jet
Sugárpermet
A fúvókák számának csökkentésével a víznyomás megnő, így az intenzív vízsugár kellemesen masszírozza a fáradt testrészeket. 
Massage
Masszírozó / Pulzáló permet
A kellemesen lüktető, pulzáló sugár szinte terápiás hatású, segíti a test és a lélek ellazulását. 
Normal
Normál vízsugár
Ez a teljesen körülölelő vízpermet tökéletes a felfrissüléshez és a napi zuhanyzáshoz. 
 

2011. október 19., szerda

Kézi, fej- és oldalzuhanyok 

Hand, head and side showers











Bal oldali kép: Sena kézizuhany

Jobb oldali kép: Rainshower® Jumbo fejzuhany

A megfelelő zuhanyfejnek stílus és méret szempontjából is minden beszerelési kívánalomnak meg kell felelnie. A jó zuhanyfej a vízpermet változtatására is lehetőséget nyújt, így minden igénynek és felhasználási módnak megfelel.

Handshowers
Rainshower® Cosmopolitan 160mm kézizuhany

Kézizuhanyok
Az egyszerűtől a fenségesig a kézizuhanyok számos formában, méretben és stílusban állnak rendelkezésre. A választott kézizuhany az egyedi konstrukciónak köszönhetően pontosan ugyanannyi vízmennyiséget juttat minden egyes fúvókába, melynek eredménye a tökéletes, egyenletes vízsugár.

Válasszon szilikon fúvókás modellt, mely meggátolja a vízkőlerakódást, tisztításához elég, ha kezével, vagy egy törlőkendővel áttörli a zuhanyfejet. Végül, mielőtt kiválasztja a megfelelő kézi zuhanyt, győződjön meg arról, hogy az valóban kényelmes, kézre áll és többféle vízpermet adagolására is képes úgy, hogy a váltás ezek között nem igényel erőfeszítést.

Head showers
Rainshower® Jumbo fejzuhany

Fejzuhanyok
A fejzuhanyok a falhoz és a plafonhoz egyaránt rögzíthetőek. Sok gyártó zuhanykarok széles választékát is kínálja, ezzel biztosítva, hogy az Ön számára igazi élmény legyen a zuhanyzás.

Az extra méretű, plafonra szerelhető fejzuhanyok egyre népszerűbbekké válnak, mivel divatos és modern stílusuk mellett a zuhanyzást igazi élménnyé teszik.

Természetesen minél nagyobb a zuhanyfej, annál több víz szükséges a működtetéséhez, ezért előre egyeztessen munkatársunkkal vagy vízvezeték szerelőjével, hogy megfelelő-e Önnél a melegvízellátás a kiválasztott modell beszereléséhez. Hasonlítsa össze azt is, hogy a különböző termékek percenként hány liter vizet fogyasztanak, mivel meglepően nagy különbség lehet közöttük.


Rainshower F-Series
Movario oldalzuhany

Oldalzuhanyok
Az oldalzuhanyok, melyeket gyakran test-fúvókákként emlegetnek, kisebb méretűek és belőlük egy vagy több is elhelyezhető a zuhanypanelhoz tartozó felületen. Mindegyik irányított vízsugarat permetez a test előre kiválasztott részeire. Bár a beszereléskor rögzítésre kerül a pozíciójuk, kialakításuk lehetővé teszi a vízsugár pontosabb beállítását.


www.szaniterinfo.hu

2011. október 18., kedd

Axor csaptelepek a Burj Kalifában

Starck a 160. emeleten!

A Hansgrohe is a beszállítók közé tartozott a világ legmagasabb épületének munkálatai során, így január 4-én a fekete-erdei vállalat vezetői is ott voltak a Burj Kalifa megnyitójánál. A német zuhany- és csaptelepgyártó több, mint ötezer Axor Starck armatúrát szállított a 828 méter magas, Adrian Smith által tervezett felhőkarcolóba.

A Philippe Starck formatervei alapján készült, sok elemből álló Axor Starck luxuskollekcióból mosdó-, bidé- és konyhai csaptelepeket a Hansgrohe Egyesült Arab Emirátusokban alapított képviselete szállította. „A piac értékeli azt, hogy a régióból a gazdasági válság ellenére sem vonultunk ki” – ad magyarázatot Siegfried Gaensslen, a Hansgrohe AG igazgató tanácsának elnöke, a német szaniterspecialista közel-keleti sikerére. A Hansgrohe a 2009-es krízisévben is olyan presztízsberuházásokat tudott elnyerni a térségben, mint a Masdar City vagy az új Forma 1-es pálya Abu Dhabiban. „Továbbra is nagy potenciált látunk a régióban, ezért januárban Abu Dhabiban is megnyitjuk a Hansgrohe képviseletét, továbbá Dubaiban – nem messze a Burj Kalifától -, egy bemutatótermet” – zárja nyilatkozatát Gaensslen.

A Hansgrohe dizájn márkájának, az Axornak a kollekcióit nemzetközi hírű építészekkel és dizájnerekkel együttműködve fejlesztették ki, úgy mint Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud vagy a Phoenix Design, és 2008-tól Patricia Urquiola. Az Axor korlátlan szabadságot és kreativitást biztosít az egyéni fürdőszoba kialakítások és a személyre szabott belső dizájn terén. Az Axor kollekciók a Burj Kalifa mellett megtalálhatók a manhattani Yoo apartmanokban, a londoni Heathrow repülőtér ötös terminálján vagy a milánói és bali Bulgari Hotelekben, valamint a Queen Mary II nevű tengerjárón, a sanghaji Grand Hyattben és az Else Clubban, Moszkvában. Az Axor márkamenedzsere Philippe Grohe (41), a cégalapító Hans Grohe unokája.
www.szaniterinfo.hu

2011. október 6., csütörtök

Pancsolás és biztonság – Tippek gyerekfürdőszobához




Hogyan tervezzünk gyermekbarát fürdőszobát, ami együtt nő gyermekünkkel?

Hogyan tedd biztonságossá gyermeked számára a fürdőszobát?

 

Fürdőszobát tervezni gyermekek számára  igazi kihívás.  Vidám színekkel és mintákkal remek hatást érhetünk el,azonban itt is működik a "kevesebb néha több" mondás.  Hiszen a nagy színkavalkád túlságosan “csilli-villi” összhatást eredményezhet és vidámság helyett nyugtalanítja gyermekünket. Azokat a  bizonyos kis mackós/királylányos mintákat pedig gyermekünk hamar megunja, márpedig egy fürdőszobát ritkán csempézünk át évente.

Színek világa

A gyermekek imádják a színes dolgokat, így elsőre azt gondolhatnánk, hogy az lesz a legjobb, ha veszünk néhány  élénk színű falicsempét  2-3 árnyalatban és kész.  Azonban tartsuk észben, hogy a túl sok szín igencsak nyugtalanító lehet.



A színek  fontosak, megfelelő arányban. Ahelyett, hogy minden falat élénk színű csempével burkolunk, érdemes inkább színes kiegészítőket és rövid színes falszakaszokat alkalmazni. Egy kék vagy zöld színű mosdó igazán feltűnő lehet fehér csempék között. Ami a színeket illeti, zöldek, sárgák, kékek igazán jól mutatnak a gyerekfürdőszobákban és kevésbé harsányak.

A minták legalább olyan fontosak egy vidám gyermekfürdőben, mint a színek. Néhány klassz kiegészítő vagy WC deszka segítségével játékos tereket hozhatunk létre. 

Vonjuk be gyermekeinket is!

Ha már kicsit nagyobbacska, vonjuk be őt is a különálló gyermekfürdőszobát érintő döntéseinkbe. Itt nem muszáj mindennek mindennel passzolnia, sokkal fontosabb, hogy játékosságot és némi kalandot teremtsünk számára. – ez igazán jó móka lehet. 

Játékdobozok

Mivel gyermekeink néhány tucat játék és kis mütyürök nélkül olyanok, mint egy félkarú óriás, a tárolás megszervezése az egyik legfontosabb teendőnk a gyerekfürdőszobák esetén. Ha van helyünk és lehetséges, alakítsunk ki falfülkéket, ahol kis kosarakban tárolhatjuk a játékhegyeket. Ha nincs helyünk, akkor kreatívnak kell lennünk: például rattankosár a WC-tartály tetején, vízálló zsák a függönyrúdon – a lényeg, hogy a sok értékes “kincset” esztétikusan elrejtsük.

Érdekes felületek

A gyerekek imádnak minden érdekesnek látszó dolgot megtapogatni, megérinteni: helyezzünk néhány érdekes felületű csempét (követ, kavicsot utánzó csempét) például a kádhoz, vagy néhány üvegcsempét a zuhanyhoz, vagy a tükör köré.

Biztonság

 Sajnos, egyszer minden kisgyerek felnő. De addig is amíg picik, legfontosabb dolgunk egy olyan hely megteremtése, ahol önállóan is képesek biztonságosan tenni-venni.

A mosdóhoz például vehetünk egy kis sámlit  amit használaton kívül könnyedén becsúsztathatunk a mosdó alá.
Manapság már a plázákban látott automata csaptelepet is könnyedén beszerezhetjük és beállíthatjuk egy kellemes hőmérsékletre, így nem kell a csaptelep nyitásához nyújtózkódnia a picinek és nem tudja leforrázni a kezét sem, hiszen egy kellemesen meleg hőfokra automatikusan beállíthatjuk.

A felnőtt WC-hez kapható WC-szűkítő ülőkét is érdemes beszereznünk, számos formában kapható (akár kislétrával is), és ez biztonságérzetet ad kisebb gyermekeinknek.

Első a biztonság

Tegyük gyerekbaráttá meglévő fürdőinket! Néhány további apró dologgal csökkenthetjük a gyerekekre leselkedő veszélyforrások számát.

1. Helyezzünk a  WC-deszkára biztonsági reteszt, ami segít megvédeni gyermeink ujjacskáit, nehogy rácsapódjon a deszka.
2. Használjunk csúszásgátló szőnyeget a kádban és zuhanyzóban.
3. Szereljünk fel kapaszkodókat a WC és kád közelébe, hogy gyermekeink könnyen tudjanak ki és be szállni.
4. A tisztítószereket és a kozmetikumokat is! helyezzük magas polcra, ahol a kicsi nem éri el őket, ugyanis nemcsak a vegyszerek, de egyes kometikumok is mérgezőanyagokat tartalmazhatnak.

www.szaniterinfo.hu