2011. szeptember 6., kedd

Sellők költöznek Marcel Wanders elárasztott londoni showroomjába

Marcel Wanders holland sztárdesigner a két hét múlva kezdődő idei londoni Design Héten még a szokásosnál is látványosabb produkcióval készül bútorkollekciójának népszerűsítésére: a "Mermaids" azaz Sellők című projektjében úgy alakítják át Wanders márkájának, a Moooi londoni bemutatótermét, mintha a tér az óceán fenekére süllyedt volna, a bútorok között pedig sellők vezetik majd körbe a látogatókat.
 A Moooi-t Marcel Wanders 2000-ben alapította, azóta ő a cég művészeti vezetője amellett, hogy a világ vezető márkáinak is gyakran tervez. A mooi szó hollandul gyönyörűt jelent, amit a plusz "o" extra gyönyörűvé emel. A márka célja, hogy megtalálja a középutat a tömegtermelés és az egyediség között, Wanders utánozhatatalan stílusa pedig garancia arra, hogy a kollekcióiban mindig a kortárs design legeredetibb megoldásait vonultatja fel.
Wanders, akinek tárgyai mindig a giccs és a zsenialitás hajszálvékony határán egyensúlyoznak, egy kötött székkel futott be, de tervezett már csipkés pendrive-ot, házimozit, csillárt és tapétát is. Legismertebbek belsőépítészeti munkái: a miami Mondrian Hotel Csipkerózsika-világa, a new york-i és rotterdami éttermeinek jellegzetesen barokkos, ugyanakkor nagyon modern enteriőrjei.
 A London Design Festival szeptember 17-25. között zajlik a brit fővárosban, a Moooi showroomjában pedig a sellők vezetésével többek között Raimond Puts, Arihiro Miyake, Bertian Pot és Ron Gilad bútorait csodálhatják majd meg az érdeklődők.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése