2011. november 18., péntek

Otthoni Gőzfürdő  

Bringing the hammam home
Nikkel bevonatú mosdótál és kiegészítők a Zenza-tól 
Számos kultúrában még a ma is a mindennapok szerves része a gőzfürdőzés. Minden héten időt szánnak a mély tisztulásra és relaxációs folyamatokara, mely hagyomány előfutára volt a luxus spa létesítmények kialakításának szerte a világban.

A kozmetikai cégek egyre szélesebb körben kezdték el terjeszteni az évszázados gyógymódok és egyszerű összetevők használatát – ösztönözve minket arra, hogy kényeztessük önmagunkat. A termékek Argan olajat tartalmaznak - melyet tradicionálisan már a Berber nők is használtak bőrük, hajuk és körmük ápolásához – amit ma már minden szépségápolási termékben használnak s ahhoz hogy hozzájussunk az Alep szappanhoz, nem kell egészen Szíriáig utaznunk. A szintetikus anyagokat egyre inkább felváltják a természetesek, felidézve ezzel a hagyományok és egyszerűség iránti ősi vonzalmunkat. Ma már akár otthon is megteremthetjük saját valódi gőzfürdőnket is.

A holland Zenza megalkotta valódi, kézzel készített, edzett fém és kő felhasználásával előállított termékeit az Ön otthonába, melyből sokat még ma is Egyiptomban készítenek. Nikkelezett réz mosdótáljai kézzel festettek, melyek mindennapos használatuk (kézmosás, fogmosás) során különleges, egyedi élményt kínálnak.

Válasszon természetes árnyalatú a fali csempéket és padlólapokat, a szórófejes tusoló esetében pedig ajánlatos a bőr tónusához igazodó színt választani. Padlófűtés és kisebb székek illetve padkák használatával melegséget és kellemes komfortérzetet kölcsönözhetünk a tereknek. Gyújtson meg néhány gyertyát, takarja be magát egy nagy köntössel és relaxáljon.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése