2011. november 8., kedd

Fürdőszoba tervezés és design 

Planning and Design
Bal oldali kép: Terra zuhanykabin a Koralle-től

Jobb oldali kép: BetteCora fürdő és zuhanykabin a Bette-től

Hosszú utat járt be a zuhanyzás művészete azóta, amióta az első gumislagot felhelyezték a kádcsaptelepekre. Ma már minden modern otthon és fürdőszobának része. A választási lehetőségek tárháza nagyon széles, meg a legkisebb fürdőszobába is tehetünk zuhanyzót. 
Stílus és tulajdonságok
Ma már a stílusokat is figyelembevevő fogyasztók előszeretettel kombinálják nagyon nagy zuhanyzójukat kézi és fejzuhany szettel is. Ezen termékek nem csak stílusosak de használatuk kényelmes is. A két-fejes zuhanyszett rugalmas zuhanyzási megoldásokat tesz lehetővé.

Kádba épített zuhanycsaptelepek
Ha csak egy fürdőszobája van, vagy annak mérete korlátozott, akkor válasszon kádba épített zuhanycsaptelepet. Ma már számtalan gyártó kínál olyan fürdőkádakat, melybe zuhanycsaptelep is építhető, így nem kell választania stílus, minőség vagy teljesítmény között.

Zárt zuhanyzók
Különböző formájú és méretű zuhanytálcák kaphatóak, melyek fallal vagy ajtóval egy elkerített zuhanyzót alkotnak. Válasszon akkora zuhanykabint, amekkorát csak fürdőszobája enged, nem fogja megbánni, hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor beveri a zuhanykeretbe a könyökét hajmosás közben.

Tágas zuhanyterek

Zuhanytálca vagy zuhanyfal nélküli, alapvető tágas zuhanyzók. A kialakítandó helyiséget csempézés előtt előbb jó alaposan meg kell építeni és aládolgozni, hogy biztosak legyünk abban, hogy az teljesen vízálló. Ez a megoldás ideális, ha vizes és száraz területeket is ki tudunk alakítani.

Padlóba süllyesztett zuhanyzók

Alkossa meg saját padlóba süllyesztett zuhanyzóját padlóval egy szintben lévő, süllyesztett zuhanytálca használatával, s használjon keret nélküli üveg falat.

Ezzel nagy, tágas zuhanyzókhoz hasonló hatást érhet el, de ellentétben velük sokkal praktikusabb megoldás egy átlagos fürdőszobába, hiszen az üvegfal és a zuhanytálca megakadályozza, hogy a víz kifröccsenjen a fürdőszoba más területeire is.

Víznyomás
Mielőtt bármilyen terméket megvásárolna, ellenőrizze, hogy kompatibilis-e a rendelkezésre álló víznyomás a a választott zuhanyzóhoz . Az optimális működéshez a legtöbb zuhanyzószetthez minimum 1 bar nyomás szükséges.




www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése