2011. október 18., kedd

Axor csaptelepek a Burj Kalifában

Starck a 160. emeleten!

A Hansgrohe is a beszállítók közé tartozott a világ legmagasabb épületének munkálatai során, így január 4-én a fekete-erdei vállalat vezetői is ott voltak a Burj Kalifa megnyitójánál. A német zuhany- és csaptelepgyártó több, mint ötezer Axor Starck armatúrát szállított a 828 méter magas, Adrian Smith által tervezett felhőkarcolóba.

A Philippe Starck formatervei alapján készült, sok elemből álló Axor Starck luxuskollekcióból mosdó-, bidé- és konyhai csaptelepeket a Hansgrohe Egyesült Arab Emirátusokban alapított képviselete szállította. „A piac értékeli azt, hogy a régióból a gazdasági válság ellenére sem vonultunk ki” – ad magyarázatot Siegfried Gaensslen, a Hansgrohe AG igazgató tanácsának elnöke, a német szaniterspecialista közel-keleti sikerére. A Hansgrohe a 2009-es krízisévben is olyan presztízsberuházásokat tudott elnyerni a térségben, mint a Masdar City vagy az új Forma 1-es pálya Abu Dhabiban. „Továbbra is nagy potenciált látunk a régióban, ezért januárban Abu Dhabiban is megnyitjuk a Hansgrohe képviseletét, továbbá Dubaiban – nem messze a Burj Kalifától -, egy bemutatótermet” – zárja nyilatkozatát Gaensslen.

A Hansgrohe dizájn márkájának, az Axornak a kollekcióit nemzetközi hírű építészekkel és dizájnerekkel együttműködve fejlesztették ki, úgy mint Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud vagy a Phoenix Design, és 2008-tól Patricia Urquiola. Az Axor korlátlan szabadságot és kreativitást biztosít az egyéni fürdőszoba kialakítások és a személyre szabott belső dizájn terén. Az Axor kollekciók a Burj Kalifa mellett megtalálhatók a manhattani Yoo apartmanokban, a londoni Heathrow repülőtér ötös terminálján vagy a milánói és bali Bulgari Hotelekben, valamint a Queen Mary II nevű tengerjárón, a sanghaji Grand Hyattben és az Else Clubban, Moszkvában. Az Axor márkamenedzsere Philippe Grohe (41), a cégalapító Hans Grohe unokája.
www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése