2011. augusztus 22., hétfő

Abszint és költészet: luxusburkolatok arannyal

Nincs könnyű helyzetben az, aki olyan egyedi burkolatot szeretne az otthonába, ami biztosan nem „köszön vissza” sehol, és nem követi mindenáron az aktuális trendeket. A Home Dome fal- és padlóburkolatai a megfelelő kiegészítőkkel exkluzív, arisztokratikus belső terekké alakítják a helyiségeket, a 24 karátos arannyal és a platinával készült burkolóelemek pedig luxust csempésznek az enteriőrökbe.

A Home Dome nevű olasz cég tervezőit soha nem kötötték az éppen aktuális trendek, és úgy tűnik, a természetesnek látszó, kő- és márványhatás divatja ellen is „lázadnak” különböző színekben pompázó, fényes és matt burkolataikkal. 24 karátos arannyal, platinával, rézzel készülő termékeik nem egyszerű burkolólapok, hanem különleges belsőépítészeti elemek, amelyek az otthon „ékszerei” lehetnek, függetlenül attól, hogy mediterrán, klasszikus vagy minimál stílust képviselnek. Elsősorban azoknak a vevőnek készülnek, akik elvárják az egyediséget, értékelik és élvezik a luxust.

Dekadencia és költészet

Az Oscar Wilde kollekció az elegáns „dandy” stílust képviseli, excentrikus és művészi, akárcsak az ihletője. A finoman megmunkált felületek a múlt varázsát és az író meséinek világát idézik. Az Absinthe kollekció burkolatai a szimbolista költészetre jellemző sejtelmes hangulatokat, misztikát közvetítenek, a tudatalatti és az álom világába kalauzolnak. Főleg a bézs és a szürke árnyalataiban készülnek, kiszámíthatatlan, izgalmas mintákkal.
Az előbbieknél letisztultabb az Orobianco elegáns, érdekes motívumokkal díszített fehér burkolatokból álló kollekciója. Inkább kozmopolita hangulatú otthonokhoz illik. A Shardana smaragd és világoskék színeihez a szardíniai tenger és egy titokzatos, ősi népről szóló legenda adta az inspirációt.
24 karát a falon

Talán a lehető legfényűzőbb megoldás az aranyból készült burkolat, ami nemcsak fürdőszobákban, szállodákban és bárokban használható. A 24 kt kollekció esetében a karát jelentése nem ugyanaz, mint az ékszereknél, ahol a karát a színaranytartalomra utal, hanem azt jelképezi, hogy a Home Dome gyárában 99,9 százalékos tiszta arannyal dolgoznak. Aki úgy érzi, ennyi arany egyetlen térben kicsit túlzás, a fénylő burkolólapokat variálhatja egyszerűbb vagy színes lapokkal.

A Glossy kollekció a kerámiamesterek tradícióit használja fel. Mivel kézzel készülnek, előfordulhatnak apró eltérések a burkolólapok felszínén, de ezek csak hozzátesznek az összkép esztétikájához. Más termékek (Pewter) gyártásánál a mintegy fél évezredes japán kerámiaművészet, a raku és a 20. század eleji, bécsi üvegművészet hagyományaiból merítettek ihletet, az eredmény pedig egy tükröződő, gyönyörű felület, amely mindig más arcát mutatja, attól függően, hogyan esik rá a fény.

A variációs lehetőségeket növelik az egyszínű, matt és fényes változatban kapható lapok (Technik), amelyekkel igény szerint „feloldhatjuk” az előbbi, különleges kivitelezésű burkolatok tömegét, illetve különféle mintákkal dobhatjuk fel a nagyobb felületeket.

A rendhagyó burkolólapok különleges bánásmódot igényelnek. Csak akkor tisztítsuk a felületeket, ha erre feltétlenül szükség van. Használjunk puha törlőkendőt és kerüljük a súrolószereket. Így biztosíthatjuk, hogy ezek a felületek nagyon sokáig díszítsék otthonunkat, és egyedi hangulatot kölcsönözzenek az egyes helyiségeknek.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése