2011. augusztus 10., szerda

Tiszta élet

A neves design stúdió, a Phoenix Design a Hansgroheval együttműködve kifejlesztett egy teljesen új, élettel teli csaptelep-és zuhanycsaládot, mely egy különleges design-nyelvet formál meg. A finom érzelmesség, a lágy természetesség és az új csaptelepcsalád tisztasága egy olyan fürdőszobát teremt, ahol mindenki azt érezheti, hogy a fürdőszoba mindinkább a lakóterünk részévé válik, egyedi design ötletekkel megalkotva.


A Phoenix Design már több mint húsz éve folytat sikeres együttműködést a Hansgrohe-val. Tom Schönherr és Andreas Hauggal a díjnyertes designstúdió tervezői négy szóval jellemzik az új csaptelepcsaládot, a PuraVida-t, amely komfortos, nyugodt stílust vezet be a fürdőszobák világába: többféle forma, többféle érzelem. „A cél olyan design létrehozása volt, amelyet az érzékeinken keresztül tudunk megérteni: a költői design érzése.” A PuraVida kollekció része még a Phoenix Design által a Duravit számára tervezett kerámia és fürdőszobabútor család. „Egy csodálatos kihívás eredménye, a formák és terek tökéletes szimbiózisa” - jellemzik Tom Schönherr a termékskálát.

A fehér és a fényes króm kombinációjával a Hansgrohe a PuraVida csaptelep- és zuhanycsaládon keresztül újfajta megjelenést hozott létre a fürdőszobában, az elegáns, finom luxust. Köszönhetően az új gyártási technológiának, a két szín harmonikusan illeszkedik egymáshoz, kifejezve a magas minőséget. A fehér szín a teljes PuraVida kollekciót végigkiséri, jelképezve a tisztaságot, a világosságot és a szépséget. Továbbá, a fehér szín a függetlenséget, őszinteséget és bátorságot is jelenti.

Ennek megfelelően a csaptelep úgy emelkedik ki a kerámiából, mintha annak folytatása lenne. Az új, lendületes, szabad formák kölcsönhatásban vannak a leleményes vonalakkal, valamint kölcsönhatás van a külső és a méret, a lágyság és a precízség között. Nincsenek agresszív sarkok és durva élek. Ehelyett kellemes lekerekítések, komfortos és biztonságos formák jellemzik a termékeket, amelyek arra ösztönöznek bennünket, hogy megérintsük őket. A perlátor eltűnik a kifolyó alatt, így azt az érzetet kelti, mintha a víz a semmiből folyna ki a mosdóba. A fogantyú, mint egy joystick egy ujjal is irányítható, ezáltal könnyű kezelhetőséget biztosít.

A Hansgrohe PuraVida család segítségével biztosított a harmonikus fürdőszoba kialakítása, köszönhetően a széles termékválasztéknak, akár falsíkon kívüli, akár falsík alatti beszerelésről van szó: a termosztáttól a 3-lyukú csaptelepen keresztül a kádcsaptelepekig. Ha mindezeket elhelyezzük egymás mellé megkapjuk a teljes Hansgrohe PuraVida termékcsaládot.

A PuraVida zuhanyok ugyanarra az érzelmi és érzéki filozófiára épülnek, ennek köszönhető a zuhanyok különleges alakja, mely meggyőző erővel hat ránk. A finoman lekerekített élek, a tökéletes laposság, valamint a ragyogó fehér és a fényes króm kombinációja izgalmas kontrasztot alkot, míg a terjedelmes PuraVida fejzuhany nagyszerű zuhanyélményt biztosít. A szokatlanul lapos, téglalap alakú megjelenés, 400 milliméteres átmérővel, tökéletesen követi a fürdőhelyiség sziluettjét. A méret ellenére a termék visszafogott, mérsékelt hatást nyújt, köszönhetően a lágy, króm éleknek és a fehér zuhanyfejnek. A széles, lapos zuhanyrúd stabilitást nyújt, és kifejezi az időtálló értékeket.







A PuraVida újítása, hogy a technológia a két “héj” közé van elrejtve. A szögletes formán az élek lágyan lekerekítettek, a 150 mm zuhanyfej belesimul a szintén lekerekített nyélbe. Az új EasyClick gomb segítségével három különböző vízsugár közül választhatunk. A Hansgrohe AirPower technológiájával a víz levegővel keveredik, amely kellemes zuhanyélményt tesz lehetővé. A PuraVida kézizuhany segítségével egy igazi masszázsélményben is részesülhetünk, köszönhetően az öt erőteljes fúvókának. Azzal, hogy a technológia beépül a designba, lehetővé válik, hogy a termék külseje eltérjen a megszokott kerekített formáktól. Ennek alapján a PuraVida kézizuhany egy szolid egységet képvisel a maga érzelmes és “kézzelfogható” formavilágával szerte a világon. Ezek a termékek az iF Design Award zsűrijét is meggyőzték, akik díjazták a PuraVida kézizuhanyt, fejzuhanyt és mosdócsaptelepet.

A Hansgrohe RainBrain elektronikus zuhanyvezérlője szintén részesült kitüntetésben az iF Design által, 2009-ben. Az újszerű színes, érintőkijelzős, digitális rendszerű termék egy újabb elemmel bővíti a PuraVida zuhanycsaládot és zuhanyrendszereket. A zuhanyfunkciók könnyedén irányíthatók: ki/be kapcsoló funkció, különböző vízsugár funkció, vagy a beépített fényelemek szabályozása. Sőt, a warm-up funkció lehetővé teszi számunkra, hogy mire a zuhany alá érünk, a kívánt hőmérsékletet beállíthassuk.

A nagyméretű ikonoknak köszönhetően a vezérlő működtetése gyerekjáték. Továbbá, minden funkció egyénileg beállítható és elmenthető maximum öt fő részére. Extraként választhatjuk, hogy a főbb funkciókat, úgy mint a víz hőmérsékletének beállítását, vagy a start/stop funkciókat egy tekerőgomb segítségével szabályozzuk. Zenét is hallgathatunk MP3 lejátszóról vagy iPodról Bluetooth-on keresztül. A RainBrain sima, fehér üvegből készül, melyet egy króm keret vesz körbe, ezzel elegáns megjelenést biztosítva a terméknek.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése