2011. augusztus 11., csütörtök

Az újjászületés egyéni szentélye

Napjainkban egyre nagyobb kultusza van a test és a lélek intenzív karbantartásának, a luxusnak ezzel az új szintjével a fürdőszoba egyéni szentéllyé, mindazonáltal pedig a figyelem központjává vált. Jól látszik ez a trend azon is, ahogy mind nagyobb gonddal készül a fürdőszoba, melyen végül a stílusbéli harmónia tükröződik.
Számtalan híres tervező dolgozik azon, hogy a magabiztos stílusveztés és a jövőbe mutató műszaki újítások megfelelő aránya találkozzon ebben a különösen fontos helyiségben. Az egyik legismertebb német gyártó, a Hansgrohe például a Fekete-erdő közepén működteti fejlesztő központját, itt dolgozzák ki az innovatív megoldásokat a kor és stílus diktálta követelményekre. Schiltach fürdőszoba-specialistái következetes és tökéletes terveket szülnek, hogy a végeredmény egy valódi mini-oázis legyen tulajdonosa számára.
Elegáns, érzéki formákat, vagy éppen szigorú mértani sorozat rajzolnak, de előfordul, hogy követik a hagyományosabb értékrendet, ilyenkor születik meg a klasszikus stílusú kollekció. A hosszú évek óta a cégnek tervező Phoenix Design ezúttal a Talis sorozat klasszikus darabjait alkotta meg. Egy olyan fürdőszobai sorozatot, amely harmonikusan párosítható a Croma 100 klasszikus darabjaival és a Raindance Classic zuhanyfejekkel.

A tervezés során figyelembe veszik a víz-tér-ember dinamikus kapcsolatát és a fürdőszobát a testi-lelki megújulás területeként kezelik, így az emberek is nagyobb jelentőséget tulajdonítanak ennek a helyiségnek. Az Axor tervezőinek megvan a határozott elképzelése arról, mitől érezheti jobban magát az ember, de ehhez személyre szabott megoldásokat kínál a különböző kollekcióival. Éppen ezért hozott létre a világhírű építész és tervező, Antonio Citterio az Axorral együtt egy olyan fürdőszobai környezetet, ami megfelel a modern nagyvárosi életformának.

Az Axor Citterio M éppúgy elképzelhető egy tágas loftlakásban, mint egy kicsiny belvárosi apartmanban, a cél ugyanis egy: ellazulás és revitalizálás a metropolisz kellős közepén. Legyen szó bármelyikről, a nemrég bemutatott XXL méretű zuhanyfejekkel a kellemes zuhanyeső azonnal előidézhető, a privát gyógyfürdő bármikor megnyitható.

Ráadásul az új típusú zuhanykaroknak köszönhetően az érzéki, felülről érkező zuhanyélmény mindenféle felfordulás nélkül behozható bármilyen fürdőszobába. A leleményes technológia egyszerű: a zuhanytömlőt egy létező vízvezetékhálózathoz lehet csatlakoztatni, ez látja el vízzel a kézizuhanyt, amit visszahelyezve a csőbe, a felső zuhany lép működésbe. Mindez teljesen biztonságosan használható a beépített hőszabályzónak köszönhetően. Másodpercek alatt képes reagálni a hőmérséklet vagy a víznyomás ingadozásaira, a programozható maximális hőmérséklet (38°C) miatt pedig elkerülhető a forrázás.

Az új generációs szerelvények értékes vizet és energiaforrásokat őriznek meg, a hagyományos zuhanyokkal összehasonlítva például a Crometta 85 Green kézi- és felsőzuhanya a víznyomástól függetlenül akár 60 százalékkal képes csökkenteni a fogyasztást, vagyis a speciális tervezésnek, az áramlásszabályozásnak és a központi levegőbevezetésnek köszönhetően egy perc alatt maximum hat liter víz folyatható el. Így a zuhany alatt bárki hozzájárulhat a vízerőforrások fenntartható használatához és az éghajlat védelméhez.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése