2011. augusztus 10., szerda

A természetközeli fürdőzés szobra

Manapság a fürdőszoba nem pusztán tisztálkodási célt szolgál, hanem a pihenés, kikapcsolódás, és a jó közérzet megtalálásának helyszíne is.
Philippe Grohe, az Axor márkamenedzsere, ennek okát az emberek megváltozott test-tudatában látja, valamint a városlakók új, növekvő igényében arra vonatkozóan, hogy egyensúlyt találjanak az egyre hektikusabb hétköznapokban, és érintkezzenek a természettel. Utóbbi nagyon erősen tükröződik vissza az Axor Massaud kollekcióban, melyet a francia formatervező, Jean-Marie Massaud a Hansgrohe cég Axor designmárkájával közösen dolgozott ki.

Massaud a design- és térkoncepciójában az elementáris összeköttetést keresi a természetes dolgokkal. Fürdőszobai kollekcióját az organikus és geometrikus formák, a természet esztétikája és a modern design közötti harmonikus kapcsolat jellemzi . A szabadon álló, háromszög alakú Axor Massaud kád, amivel most kiegészül a kollekció, szintén ezt a vezérelvet követi – az ember, a természet és a tér szimbiózisát. Ez a kád tökéletesen formálja meg a formatervező térkoncepcióját, és ideál-elméletét a fürdőszobáról, mivel gyönyörű formájával a fürdőszobát a jó közérzet igazi helyszínévé varázsolja, ami egy hosszú, kényeztető fürdőzés gyönyörére hívogat.
Jean-Marie Massaud elegáns, természet-inspirálta formanyelve a fürdőkádat szinte rituális szoborrá alakítja. A formatervező alkotásaiban mindig többre törekszik, mint a puszta funkcionalitás: nemcsak szép és a természet által ihletett kell legyen, hanem érintsen meg emberileg minket. „Azt gondolom - mondja maga a tervező -, hogy a design képes igazi érzelmeket ébreszteni az emberekben.“ Viszont az emberek fizikai és érzelmi egyensúlya csak akkor bontakozhat ki, ha összhangban vannak a környezetükkel.

Ezért keresi mindig a tökéletes egyensúlyt a tér és a termék között. Fürdőkádját, a teljes Axor Massaud térkoncepción belül, egy igazi fürdőkád-tájképbe ágyazza, ami térben álló formájának köszönhetően könnyen megvalósítható. A fürdeni vágyó egy „strand” övezte „tengerbe” merül – anu tökéletes helyszín a kikapcsolódásra és a partnerrel való érintkezésre. Emiatt az Axor Massaud fürdőkád, éppúgy, mint a teljes Axor Massaud kollekció, nemcsak egy új design-nyelvet képvisel, hanem egy más, önálló fürdőszoba filozófiát: az ember, a víz és a tér kapcsolatának újfajta megközelítését.




Innovatív anyagának köszönhetően, melynek összetevői, poliuretánhab, üvegszál és zselébevonatú felület, a luxus kád 1900 x 1550 x 620 milliméteres mérete ellenére a közel 70 kilójával a „könnyűsúlyú” kategóriába tartozik. Az egyedi gyártási eljárás RTM (Resin Transfer Moulding) magas, dinamikus szilárdságot garantál, mely tartósságot és stabilitást ad a kádnak – a kádba való ki- és beszállásnál is. Csakis a gyártási technológia és a speciális sandwich-anyag együttese tette lehetővé, hogy egyben lehessen kiönteni ezt a speciális formát, mely méretei ellenére is, befér egy átlagos ajtón. Az Axor Massaud kád tökéletesen ergonómikus formájával kényelmes ülőhelyzetet biztosít két személy számára is. További előnye a felület kellemes tapintása, köszönhetően a poliészter zselé bevonatnak, mely nagyon tartós, és könnyen tisztítható.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése