2011. augusztus 11., csütörtök

Minimál a fürdőszoba

A szabályosság és egyszerűség egyenlő a kiszámíthatósággal és nyugalommal. A minimál stílus elterjedésével pont ezek tértek vissza a lakásbelsőkbe. A letisztult fomák és a geometrikus stílus a fürdőszobában is a funkció előtérbe kerülését jelenti. Félre a felesleges díszekkel, csak az egyszerűség és használhatóság számít.
Amikor a fürdőzés még viszonylag ritka szertartás volt, úgy adták meg a módját, hogy mégsem bonyolították túl. A tisztaság birodalma az egyszerűségé is volt. A technikai fejlődés sokszor túlbonyolította a dolgokat, ma már számtalan készséget ki kell fejlesztenie mindenkinek csak azért, hogy a mindennapok legegyszerűbb feladatainak is megfeleljen. A harmónia és nyugalom az otthonokban elemi szükségletté vált, hiszen a nyugodt, egyszerű és áttekinthető környezet segít a felajzott idegeknek is kisimulni.

A 20-21. század fordulóján minden eddiginél jellemzőbb a zaklatott városi életmód miatti nyugalomra való törekvés, szinte törvényszerű volt a minimalista stílus térhódítása. A felgyorsult, egyre jobban globalizálódó világban az ivóvíz mellett talán a nyugalom és harmóniára való törekvés válik a létezés másik alappillérévé. A művészet, majd a design nagyon hamar tükrözi az emberi igényeket és tudatalatti vágyakat, így felkínálta a rendezettséget, a szimmetriát és a rend érzetét.

A sarkos stílusban berendezett tér szolgálja az embert, a tárgyak elhelyezése nem csak szimmetriát, de szabályosságot is tükröz. A jól használhatóság és a funkcionalitás számít elsősorban. Az ismétlődő formák és minták kiszámíthatósága megnyugtatja az embereket. Bár legtöbbször a minimálra jellemző földszínek uralkodnak az enteriőrökön úgy, hogy még minta sem zavarja az általuk sugárzott harmóniát.
A fürdőhelyiség a lakások pihenő oázisa lett, így ott talán még fontosabb, hogy rend és letisztultság uralkodjon. A szaniterek, a bútorok és kiegészítők egymást kell, hogy kiegészítsék mind formájukban, mind funkciójukban. A Jika cég új, Cubito kollekciója a tökéletesen funkcióhoz igazodó technikai kivitelezést kínálja. A letisztult és geometrikus vonalvezetésű eszközök és bútorok anyagai emellett könnyen tisztíthatóak, a speciális felszínkezelési eljárás miatt ugyanis a víz lepereg róluk. Így nem csak a formák és a funkcionalitás nyugtathatja meg a használójukat, de a gondolat is, hogy a takarításra szánt időt sokkal kellemesebben töltheti el.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése