2011. augusztus 12., péntek

Élvezet és nyári zápor a fürdőben, avagy mit tud a Showerpipe?

Aki egyszer már kipróbálta, milyen egy nagyméretű fejzuhany alatt állni, tudja, hogy az élvezet a zuhany méretével együtt növekszik. A nyári záporhoz hasonlító élményt a saját fürdőszobánkban is megtapasztalhatjuk, anélkül, hogy szét kelljen bombázni a csempét.
A fürdőszoba-felújítás és a csövek cseréje anyagilag és lelkileg is kimerítő vállalkozás, és hatalmas felfordulással jár. Az igazi zuhanyélményhez szerencsére egyáltalán nincs szükség ilyen drasztikus beavatkozásokra, létezik ugyanis egy egyszerű és dizájnos megoldás, amellyel szinte pillanatok alatt új fejzuhannyal gazdagodhat a fürdőszobánk.

A leggyorsabb lehetőség nagy felületű fejzuhany birtoklására a Showerpipe, ami az eddig különálló funkciókat – fejzuhany, kézizuhany, csaptelep és zuhanyrúd – egyesíti, így minden fürdőszoba továbbfejleszthető a segítségével. Mivel a falsíkon kívül helyezkedik el, minimális költséggel és egyszerűen lehet felszerelni bárhová, ahová korábban már installáltak zuhanyrudat kézizuhannyal és hozzá zuhany- vagy kádcsaptelepet. Ha leszereltük a régi szerelvényeket, elég a fugába felfúrni a tartókazettát, és erre rögzíteni a Showerpipe-ot. A csempe érintetlen marad, és a falat sem kell szétrombolni.

Zuhanyeső egyszerűen

A Hangsrohe Raindance Showerpipe-ok esetében a víz nem a falban futó csőben, hanem a zuhanyrúdban folyik. A kézizuhany funkcióról bármikor átválthatunk fejzuhany funkcióra és vissza. A rendszer könnyen összehangolható egy sztenderd, akár más gyártótól származó zuhany- vagy kádcsapteleppel is.
A Raindance Connect modell kézizuhanya nem félkörív, hanem henger alakú. Ennek nemcsak a dizájn miatt van jelentősége, a kézizuhanyt a Rain Connectorba helyezve a víz felfelé áramlik a csőben és működésbe hozza a fejzuhanyt. A kézizuhany tökéletesen kézre esik, és egy erőteljes zuhanysugarat is biztosít.
Nincs külön zuhanytálca vagy kabin a fürdőben? Ez sem akadály, a fejzuhany előnyeit a fürdőkádban is megtapasztalhatjuk. A zuhanyrendszerek kádcsapteleppel is kaphatók, kétféle hosszúságú zuhanykarral, így a kád hosszanti vagy rövidebb oldalára is elhelyezhetők. (Ezt a megoldást kifejezetten kedvelik beruházók, kivitelezők, működtetők pl. egy szálloda felújításakor.)

A Showerpipe akkor is ideális megoldás, ha gyakran költözünk. Amikor távozunk a régi lakásból vagy albérletből, a zuhanyunkat egyszerűen leszerelhetjük, a lyukakat pedig egyszerűen ki lehet glettelni vagy szilikongumival fel lehet tölteni.

Takarékoskodjunk a vízzel!

A Hansgrohe évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a víztakarékosságra, és fontosnak tartja, hogy mindenki felelősséggel használja, és ne pazarolja a vizet, amelyből egyre kevesebb áll az utókor rendelkezésére.
A Showerpipe-ok vízfogyasztása 10-15 liter/perc körül alakul, de a Hansgrohe speciális technológiával készült termékeinél (EcoSmart) ez az arány csak 9 liter/perc. Ez egy átlagos háztartásnál is hatalmas vízmennyiség- és költségcsökkentést jelent. (Sokszor nem a megspórolt vízmennyiség a jelentős, hanem a melegvíz előállításához szükséges kevesebb energia!)

Ha EcoSmart Showerpipe-ot választunk, úgy takarékoskodhatunk a vízzel, hogy közben nem kell feláldoznunk a zuhanyozás élményét. A zuhanyfejeket olyan áramláskorlátozó rendszerrel látták el, amely biztosítja az állandó átfolyási mennyiséget. Hogy megmaradjon a zuhany vízsugarának ereje, a speciális fúvókák nyílásainak átmérőjét csökkentették, ezáltal nagyobb a víz kiáramlási sebessége, és erőteljesebbek a vízsugarak.

Az Air Power technológiának köszönhetően a zuhanyfejből kiáramló, levegővel kevert víz olyan lesz, mint az eső, a zuhanyzás pedig egy kellemes nyári záporra emlékeztet. A vízsugár erőssége változtatható, így a nyári esőből egyszerűen erőteljes, koncentrált masszázssugárra lehet váltani. Wellnessélmény a javából, a saját fürdőszobánkban.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése