2011. augusztus 10., szerda

Szimmetrikus formákat szabadít fel Ross Lovegrove

Közel hetven éve gyárt szanitereket az a török cég, amely ezúttal Ross Lovegrove-t kérte fel legújabb kollekciójának megtervezésére. A különlegesen kecses darabok a világhírű tervező és a VitrA öt éves kapcsolatának gyümölcsei.
A Freedom elnevezésű kollekció, ahogy a neve is sejteti a forma, a technológia és az érzéki fürdőkultúra új és szabad üstököseként ragyog az égen - tartja Ross Lovegrove. A sorozat darabjai a tervező kísérletező kedvének szülöttei, aki az új lehetőségeket kutatta az ipari kerámiában, s végül az apály és dagály köré szervezte ezt a hihetetlenül sokoldalú anyagot, bemutatva a mozgásról, az aszimmetriáról és a testbeszédről alkotott elképzeléseit.

Továbbá bemutatja, milyen kapcsolat lehet árnyék és tér között miközben bevezet a szerves elemek könnyed áramlásába, a mozgás pszichológiájába, ahogy azok keresztülhatolnak tereken és kellemes tárgyakon, melyek szállítják és tárolják a vizet. Ezek képezik az élet alapvető elemeit a levegővel együtt.
Ross Lovegrove a Freedom-mal igyekezett megteremteni a felhasználó szabadságát is, megtörve a tipikus fürdőszobák hagyományos formavilágát. A végeredmény egy rendkívül kellemes és intim kapcsolat az ember és a víz, a forma és az anyag között.

Azonban a valódi áttörésnek a bidét tartja Lovegrove, ami inkább származtatható egy mosdóból, semmint egy WC-ből, s úgy tartja, a korábbi elképzelések tévesek voltak a bidék formáit illetően. A kollekció szanitereihez hasonló formát, madárcsőrre emlékeztető vonalakat kaptak a Freedom csaptelepei is. A karakteres darabok az esztétikán túl gazdaságos és visszaható módon engedik a vizet útjára.
A kollekció napjaink leginkább innovatív designyelvét hordozza és felszabadítja a jól szervezhető szimmetrikus formákat.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése