2011. augusztus 9., kedd

Coco Chanel fürdőszobája

Coco Chanel örök, eleganciája egyszerre nagyvonalú, mégis visszafogott: távol áll a barokkos tüllcsokrok túlzásaitól, egy teljesen új nőideált testesített meg.


Nem lehetne nélküle elképzelni a XX. századot, nem csoda, hogy stílusának legmarkánsabb jegyeit szívesen veszik elő újra és újra. A "kevesebb több" jegyében készült, néhány alapszínnel variáló kosztümök, táskák, kalapok ihlették Paola Navone fürdőszoba kollekcióját, amelyet a Falper nevű olasz cégnek készített.

A fürdőszoba egyre kevésbé különbözik a lakás többi helyiségétől, egyre inkább úgy fest, mintha a nappali meghosszabbítása lenne - a burkolatok, a bútorok megválasztásával lakótérré változtathatjuk, így elveszti steril hűvösségét. Paola Navone fürdőjében például a szofisztikált mintázatú fekete-fehér lakkfelületek dominálnak, amelyek szokatlan hatást keltenek ebben helyiségben. Az összhatás egyszerre idézi az ötvenes éveket, közben nagyon is mai, éppen olyan időtlen, mint Coco, aki rátalált a kordivattól független egyéniségére.



www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése