2011. november 8., kedd

Csaptelep design

Faucet Design
Bal oldali kép: Allure egykaros keverő csaptelep

Jobb oldali kép: Essence egykaros keverő csaptelep

A klasszikus kifolyócsöves csaptól a művészi egykaros keverő csaptelepekig, a piacon megtalálható számtalan stílus választéka biztosíték arra, hogy - bár legyen szó bármilyen fürdőszoba design-ról – megtalálja az Önnek megfelelő csaptelepet.

Design és felület
A megfelelő csaptelep kiválasztása elsődleges, ha új fürdőszobát tervezünk, hiszen ez az az elem, mely a legkeményebb használatnak van kitéve.

Feladata nem csak az, hogy vízzel töltse meg a mosdót vagy a fürdőkádat, hanem fényt, csillogást és egyben stílust kölcsönöz fürdőszobájának. Így a kiválasztott csaptelep külleme és elhelyezkedése nagyban befolyásolja fürdőszobájának végleges kinézetét.

Ma már számtalan stílusban kaphatóak. A modern – szinte már szobrászati elemekkel díszített csaptelepektől – a teljesen letisztult, minimalista formákon át a klasszikus stílusokig azért, hogy a kiemeljük a modern és tradicionális tereket.

A króm felületet a legkedveltebb anyag, hiszen illeszkedik minden belső stílushoz. Egyszerű takarítani és tükröződő felületének köszönhetően csillogást és fényt visz a fürdőszobai környezetbe.

Válasszunk a szaniteréhez illő csaptelepet
Válasszon megfelelő csaptelepet mosdótáljához. Ma már a szaniteráruk különböző formája, stílusa és a méreteinek teljes választéka áll rendelkezésünkre, így nincs akadálya annak, hogy mosdótálat és csaptelepet egymáshoz igazítsuk.
Néhány mosdótál meghatározott számú fúrt lyukkal rendelkezik, így ha 3-lyukú mosdókagylót választunk, ehhez igazodó 3-lyukú egykaros keverő csaptelepet célszerű választani.

Polcon illetve külön mosdófelületen elhelyezkedő hajóformájú mosdótál esetében válasszunk magasított illetve falraszerelhető csaptelepet, annak érdekében, hogy a kifolyócső a mosdó közepéig érjen.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?
Keressen egységes fém felületű, kerámia belsővel rendelkező vastagon bevont csaptelepet. A jó minőségű csaptelepek egy életen át kitartanak, így design szempontjából válasszon időtálló külsőt. Egy egész iparág állt rá arra, hogy olcsó, hamisított, pár éven belül cserére szoruló csaptelepekkel árasszák el a piacot. Ha pénztárcája szűkös, a csaptelep helyett inkább spóroljon a fürdőszoba más kellékein.

Biztonsági és víztakarékos termékek
Hőmérséklet szabályozó eszközökkel – belső szerkezet segítségével - beállíthatja a maximális vízhőmérsékletet rögtön akkor, mikor a terméket beüzemeli. Nem csak energiát takaríthat meg, de gyermekek és idősek által használt fürdőszoba esetén is előnyös.

Spóroljon a vízzel: Cserélje le a kifolyócső végén lévő átfolyót a kifolyó víz mennyiségét szabályozó szelepre. Mielőtt megvásárolná csaptelepét, érdeklődjön eladójánál, hogy árulnak-e ilyen terméket az adott csaptelephez.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése