2011. november 8., kedd

Termosztátok és keverőcsapok

Thermostats and mixer valves
Grotherm 2000 kád-, és zuhanytermosztát

A keverőcsapok és a termosztátok gondoskodnak a hideg- és melegvízsugár optimális keverékének előállításáról és zuhanyfejhez juttatásáról. A termosztátos termékek ugyan drágábbak, de a plusz költségért cserébe számtalan, a biztonságot növelő tulajdonsággal rendelkeznek. 
Shower thermostats
Grohtherm 3000 rejtett termosztát
Termosztátos zuhanycsaptelepek
A biztonság és kényelem érdekében a termosztát ma már minden zuhany nélkülözhetetlen alkotóeleme. Lehetővé teszi a megfelelő vízhőfok beállítását, majd gondoskodik annak megtartásáról a zuhanyzás teljes ideje alatt.
A termosztát a másodperc töredéke alatt újra beállítja a megfelelő hőfokot abban az esetben is, ha a beérkező vízsugár hőmérséklete hirtelen megváltozna – például akkor, ha valaki a lakás más részén vizet használna.
A jó termosztátoknak beépített tartozéka az a biztonsági berendezés, mely megakadályozza, hogy a vízhőfok hirtelen 38 ˚C fölé emelkedjen. Sőt, sok változat már olyan szeleppel is rendelkezik, melynek segítségével akár két zuhany-kimenet is működtethető.
A víztakarékos termékekbe egy Eco gomb is beépítésre került, mely a zuhany megnyitásakor minden esetben először csak kis vízsugár kibocsátását engedi.
Ha a zuhanyt használó ennél bővebb vízsugárra vágyik, a zuhanypanelen meg kell nyomnia egy gombot, ezután nő meg a nyomás, nagyjából 50 %-kal.
 
Shower mixers
Allure rejtett, egykaros zuhanycsptelep
Zuhanycsaptelepek
A zuhanycsaptelepek hasonló módon működnek, mint a mosdó csaptelepek, és ezek is készülhetnek egykaros és kétkaros kivitelben is. Sajátosságuk, hogy a hirtelen víznyomás- vagy hőfokváltozásra nem reagálnak.
 
Style and fixing choices
Atrio Ypsilon rejtett termosztátos zuhanycsaptelep
Stílusok és beszerelési lehetőségek
A termosztátok és keverőcsapok rejtett (beépített) és szabadon álló kivitelben is kaphatóak. A falba épített változatoknál a termosztát vezérlése diszkréten a fal mögött helyezkedik el, amely szép látványt nyújt és így a felület is könnyebben tisztítható. A falon kívüli modellek esetében csak a csövek vannak a falban, a keverő részt falon kívülre szerelik.

A beépített modellek lehetőséget adnak a zuhanypanel tetszés szerinti elhelyezésére. Ha nagyméretű zuhanyfülkét szeretne, a vezérlőrészt praktikus a kabinajtó közelébe elhelyezni, így elkerülhető, hogy a zuhany megnyitásakor váratlanul kellemetlenül hideg víz zúduljon a nyakunkba.
 
Digitális vezérlésű termosztátok
A zuhanyzás világának legújabb fejlesztése a digitális termosztát. Ezek a termékek távvezérléssel működtethetőek – ellentétben a hagyományos termosztátokkal, ahol a vezérlés és a csövek közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz –, így lehetővé válik a termosztát tetszés szerinti elhelyezése. A megfelelő vízhőfok és sugárerősség előre beállítható az egyedi igényeknek megfelelően.

A vezeték nélküli technológia biztosítja, hogy a zuhanytérben ne legyenek elektromos kábelek.
 
Váltószelepek
Amennyiben egynél több zuhanykimenetet szeretnénk működtetni (például kézizuhanyt és fejzuhanyt is), speciális megoldásra van szükségünk. A megfelelő váltószelep beépítése lehetővé teszi, hogy válasszunk a kettő között. Amennyiben egy harmadik kimenetet is működtetni szeretnénk, egy zárószelepre is szükségünk lehet.

Az egyszerre működő zuhanyrózsák száma a víznyomástól és a rendelkezésre álló forróvíz mennyiségétől egyaránt függ. Amennyiben további információra van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése