2011. november 10., csütörtök

Világítás, fűtés, hang és vizualitás 

Lighting, heating, sound and vision
Fürdőszobánk hangulatának állandó változtatásával még inkább személyesebbé tehetjük azt. Fények, hangok segítenek a reggeli ébredésben, vagy épp ellazítanak a nap végén, miközben a fűtés a komfort érzését hozza el. 
Világítás
Egy jó világítási rendszerrel a nap bármely szakaszában számos hangulatot kölcsönözhetünk fürdőszobánknak. A világítást akkor kell megtervezni, miután már a szaniteráruk – fürdőkád, zuhanyzó - helyét meghatároztuk. Minimum két fényforrással számoljunk külön áramkörön – egy fényforrás legyen a tükör felett illetve a tükör körül, és hangulat világítást használjunk a fürdőszoba egyéb területén. Kiegészítő fényként érdemes a kád fölé is világítást tervezni, süllyesztett polcban vagy netalán a zuhanyzó padlójában, mellyel hangulatot is teremthetünk és a különböző világítási lehetőségek közül ki tudjuk választani az éppen megfelelőt.

A kiválasztott világítási kiegészítők kifejezetten a fürdőszobához kell hogy igazodjanak. A termékek biztonsági előírásait figyelembe véve határozzuk meg, hogy mely fényforrást a fürdőszoba mely területén kívánjuk elhelyezni. Mindenféleképp szakemberrel konzultáljon erről, aki a helyi előírások és a termékek felhasználhatósági szempontjait figyelembevéve tud tanácsot adni.

 
Bath 14
14 alap törülközőszárító radiátor a Tubes Radiatori Elelments kollekciójából.
Fűtés
A padlófűtés gyorsan teret hódított és ma már elengedhetetlen egy új fürdőszoba kialakításánál. Különösen akkor, ha a fürdőszoba padlóburkolata természetes anyagból készült, mely normál állapotában hideg, mint pl. a kő vagy a kerámia padlóburkolat. A fűtési rendszer lehet elektromos vagy melegvíz elvén működő, ez attól függ, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie, illetve hogy a ház milyen fűtési rendszerrel van ellátva.

A törülközőszárítók különféle stílusban, színben és formában kaphatóak – a klasszikus lépcsős stílustól egészen a merész darabokig. A hőforrás lehet elektromos, melegvizes vagy a kettő kombinációja. Nem valószínű, hogy a törülközőszárító elég meleget termel ahhoz, hogy az egész fürdőszobát befűtse, ezért másodlagos fűtési lehetőséget is be kell iktatni. 
Lighting, heating, sound and vis
Aquavision fürdőszobai televíziója
Hangok és látvány
Elképzelte már valaha, hogy mennyezetbe épített hangszórója, vagy televíziója van a fürdőkád mellett? Ma már ezek átlagos kellékeknek számítanak a hotelek fürdőszobáiban, s egyre több ember választja ezt a technológiát saját fürdőszobájában is. Mivel ezek elektromos berendezések, nagyon komoly biztonsági előírásoknak kell megfelelniük.

A többfunkciós szórakoztató berendezések alkalmasak arra, hogy rádiót vagy épp kedvenc zenéit hallgassa a reggeli tusolás közben – míg a fürdőszobai televíziók, mozgó távirányítóval számos méretben kaphatóak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése