2011. november 10., csütörtök

Tervezze meg saját fürdőszobáját 

Planning your bathroom
Minél több időt tölt fürdőszobájában tervezésével, igényeinek és vágyainak meghatározásával, annál elégedettebb lesz a végeredménnyel.

Az Ön ideális fürdőszobája

Mielőtt elkezdené kiválasztani csempéit, szaniteráruit és a kiegészítőket, fontos, hogy szánjon időt arra, hogy pontosan átgondolja milyen igényei vannak. Készítsen listát azokról a dolgokról, amiket szeret mostani fürdőszobájában és azokról, melyeken változtatni szeretne. Szerezzen ötleteket, látogasson el bemutatótermekbe, nézzen körül könyvekben, magazinokban. Gondoljon barátai, ismerősei, hotelszobák kedvelt fürdőszobájára - melyek azok az elemek, melyek valósággal elvarázsolják Önt?

Méret és elrendezés
Fürdőszobája elég nagy? Ha nem, van-e lehetőség arra, hogy megnövelje vagy egy másik szobát nevezzen ki fürdőszobának? Amennyiben nagy lakással rendelkezik, el kell dönteni, hogy szeretne-e plusz zuhanyzó helyiséget annak érdekében, hogy csökkentse a reggeli zsúfoltságot fürdőjében.
Tetszik a jelenlegi helyiség elrendezése vagy szeretné-e jobban átrendezni a szaniteráruk elhelyezését? Fürdőkád és zuhanyzó is legyen-e fürdőszobájában, van-e elég tér mindkettő használatára?
Állítson prioritási sorrendet azon igényei és vágyai között, melyek elgondolkoztatják, megihletik és válassza ki azt, ami a legfontosabb ezek közül. Minden háztartás más, így a divat ne befolyásolja. Egy jól megtervezett fürdőszoba tökéletes harmóniát képez a funkció, az esztétika és az egyéni ízlés között.

Felhasználói igények
A felhasználó kora és képességei szintén meghatározóak egy fürdőszoba kialakításánál, gondolva olyan biztonsági berendezések, mint pl. a zuhanyzóban elhelyezett termosztát vagy a padlón csúszásgátló felület alkalmazása. A fürdőkádat és zuhanytálcát úgy kell kialakítani, hogy mindenkinek megfelelő legyen, de ezen eszközök használata kiemelten fontos, ha a fürdőszobát öregek vagy gyerekek is használják.

Design és dekoráció
Sokba kerül egy új fürdőszoba kialakítása, így válasszon okosan a sokféle szín és berendezések között. 10 év múlva is szeretni fogja fürdőszobáját? Amennyiben tervezi, hogy a közeljövőben elköltözik, fürdőszobájának kialakítása tetszeni fog a potenciális vevőknek is? Eladás szempontjából mind a konyha, mind pedig a fürdőszoba fontos pontjai a lakásnak. Természetes színű csempék és fehér szaniterek választása mindig biztonságos, nem évülnek el. Színes törülközőkkel és kiegészítőkkel pedig bármikor feldobhatjuk, belevihetjük egyéniségünket.

Alapvető elemek
A fűtési és világítási rendszerek kialakítása szintén fontos, már a kezdetektől. Minimum két különböző fényforrást használjon, melyek nem csak fényt és világosságot, de hangulatot is kölcsönöznek fürdőszobájának, különösen a tompított fények használata. Melegséget hoznak fürdőjébe a radiátorok, padlófűtési rendszerek és törülköző szárítók is. Ne felejtkezzen el gondoskodni a szellőzésről sem, hogy elkerülje a pára kialakulását.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése