2011. november 18., péntek

Fekete-fehér 

Black and white
Fényes fekete színben is elérhető mostantól a Ceramica Flaminia két mosdóból álló szaniterszettje  
Válasszon akromatikus fekete-fehér szettet fürdőszobájába, mellyel hangsúlyos, élénk hangulatot teremthet.

Napjainkban a designerek mind a csapok, mind pedig a tusolók területén elmozdulnak az időtálló fehér kerámia szaniterek - króm kiegészítők klasszikus együttesétől, hogy helyüket egyre inkább átvehessék a fekete-fehér csapok, kiegészítők és szerelvények. Mialatt a fehér szaniteráruk továbbra is a klasszikus fürdőszobák alapelemeit alkotják, addig egyre növekszik azon gyártók száma, akik a feketét is felvették kollekcióik színvilágába.

Míg a fehér szín egyfajta nyugalmat és tisztaságot áraszt, addig a fekete bútorok és kiegészítők megjelenése drámát visz a térbe. Egy merész színű háttér használatával személyesebbé tehetőek a terek, csakúgy, mint a kiegészítők és különféle műalkotások használatával.

A különféle felületek keveredése hangsúlyosabbá teszi a kialakítást, középpontba helyezi a terméket, egyfajta hatást vált ki – a csiszolatlan, durva felület keveredése a simával, a magasfényű kialakítás a mattal –, így használatuk kihangsúlyozza ebben az egyszínű világban a tónusok sokszínűségét.

A kellő hatás elérése érdekében párosítsa a modern fekete csapokat fehér mosdótállal illetve fürdőkáddal. Vagy használjon fekete vagy fehér burkolatot sakktábla alakban a padlón- ez számos Art Deco stílusú otthon klasszikus elemének számít.
Modernista érzetet kelt a króm csaptelepek és zuhanyzók feketével való variálása is, mely visszaidézi a késői 20-as és korai 30-as évek stílusát. Ebből az időszakból még mai is számtalan cég gyárt különleges darabokat – bizonyítékul arra, hogy a klasszikus túléli a divatot és trendeket.

Következő: Hív a vadon 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése