2011. november 10., csütörtök

Szaniteráruk és fürdőkádak 

Sanitaryware and baths
Bal oldali kép: Emani mosdótálak a Keramag-tól

Jobb oldali kép: Orbis fürdőkádak a Koralle-tól

A korlátlan lehetőségek tárháza: különböző formájú, méretű és stílusú szaniteráruk és fürdőkádak annak érdekében, hogy minden igényt és design követelményt kielégítsenek. A kis alakú, falra rögzíthető mosdótálaktól a hatalmas, osztott, dupla fürdőkádakig minden elem és részlet azt szolgálja, hogy egyéniségünket belevigyük fürdőszobánk stílusába a letisztult, egyszerű terektől egészen az egyéni mennyország megalkotásáig. 
Mosdótálak
Habár a választott csempe és színek meghatározzák fürdőszobánk hangulatát, vannak olyan szaniteráruk és kiegészítők, melyek meghatározott stílust képviselnek. Modern falra szerelhető mosdótálak geometrikus formákat követve egyértelmű külsőt kölcsönöznek a tereknek, míg a talpakon álló Art Deco stílusú mosdókagylók kiváló elemei lehetnek egy hagyományos fürdőszobának.

A kövekből, üvegből vagy gyantából készült mosdótálak egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Ez azt jelzi, hogy a hófehér fürdőszobai környezet kialakításánál egyre inkább előtérbe kerül a különböző anyagok és színek használata.

A választott mosdókagyló a csaptelep stílusát is befolyásolja, fontos, hogy milyen csapot teszünk a mosdókagylóra, ezért együtt döntsön mindkettőről. A normál hajóformájú mosdókagylóhoz falra szerelhető illetve magasított csaptelepre van szükség annak érdekében, hogy a vízsugár optimális szögben folyjon.

A pipere termékeket a mosdókagyló alatt lévő tároló szekrényben helyezhetjük el. Modern stílusú fürdőszobába válasszon széles, falra helyezhető modellt magasított mosdótállal.
Ha van helye, használjon dupla mosdókagylót, mely azok számára praktikus, akik egyszerre többen is használják a mosdókagylót. Használata szimmetriát kölcsönöz fürdőszobájának, látványa a tér középpontjává teszi.

Fürdőkádak
Habár remek dolog zuhanyozással kezdeni a napot, nehéz ellenállni egy meleg fürdő által nyújtotta élménynek. A megfelelően kialakított fürdőkád elengedhetetlen egy lazító fürdőhöz. Menjen el egy fürdőszoba bemutatóterembe, vegye le a cipőjét és próbálja ki a kádakat. Elég hosszú? Elég széles? Megtámasztja a hátát?

Fürdőszobájának méretétől függetlenül fontos, hogy a kád igazodjon az életstílusához – a választék nagy: a dupla, középen csapteleppel felszerelt modellektől, a sarokkádon át a lábakon szabadon álló kádakig. Ha korlátozottak a fürdőszoba méretek, kicsi kádra van szüksége, s érdemes megfontolni a kádba épített csaptelepet, mely lehetővé teszi, hogy vízzel feltöltse a kádat anélkül, hogy a kifolyócső értékes helyet venne el a kádból.

A manapság használt leggyakoribb anyag az akril és a préselt acél - mindkettő erős és tartós, mindamellett a gyártók előszeretettel használják az akrilt, mivel abból különböző formájú és stílusú kádak is könnyedén kialakíthatóak.

Nosztalgikus külső kialakításához válasszon szabadon álló zománcozott öntöttvas kádat kerek lábakkal. Ha merészebb, választhatja a nagy kőkádat, bár előbb győződjön meg arról, hogy padlója elbírja a megnövekedett terhelést és súlyt.

Ha a fürdőkád egyben a zuhanyzó is, érdemes olyan modellt választani, mely mindkét igényt kielégíti. Ugyanolyan hosszúak, mint a normál kádak, de szélesebbek az átlagnál azért, hogy kényelmes zuhanyzási területet biztosítsanak. Általában ezen termékek mind jobb oldali, mind pedig bal oldali kézre optimalizált formában kaphatóak igazodva a különböző fürdőszobai kialakításokhoz.

WC-k és bidék
A kiválasztott WC és bidé stílusának igazodnia kell a mosdókagyló külleméhez, hogy fürdőszobája egységes külsőt mutasson. Ha falraszerelhető mosdótálat választott, akkor vásároljon mellé falraszerelhető WC-t és bidét.

A WC-knél két stílust kell figyelembe venni: 1) Tartállyal szorosan egybeépített WC – itt a víztartály és a WC csésze egymáshoz épült a 2) a falba épített víztartályos WC – ahol a víztartály a falban vagy a fürdőszoba bútorban helyezkedik el. A falra rögzíthető WC-knél - hasonlóan a falba épített víztartályos WC-khez - a csészerész nem a padlóhoz, hanem a falhoz csatlakozik.

A dupla-öblítésű WC-k nélkülözhetetlenek vízmegtakarítási szempontból. A WC öblítő gombját megnyomva magunk szabályozhatjuk az öblítésnél használt víz mennyiségét – mely általában 3 és 6 liter között mozog.




www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése