2011. november 10., csütörtök

Útmutató konyhai csaptelepekhez 

The kitchen mixer faucet is the hardest working piece of equipm

Bal oldali kép: Essence egykaros mosogató-csaptelep kihúzható zuhannyal
Jobb oldali kép: Aria kétcsapos mosogató csaptelep
 
A lakásban a konyhai mosogató-csaptelepek vannak a legkeményebb igénybevételnek kitéve. A teáskanna megtöltésétől a zöldségek öblítéséig nap mint nap többször is használjuk. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy olyan csaptelepet válasszunk, mely nem csak jól néz ki, de tartós is.

Csaptelep design

A konyhai csaptelepet a funkció és a design tökéletes összhangjának figyelembevételével kell kiválasztani. Még csúszós kézzel is könnyen használhatónak és munka szempontjából hangsúlyosnak kell lennie . Fontos a karok / csapok egyszerű kezelhetősége annak érdekében, hogy a víz hőmérsékletét és a vízsugár erősségét precízen be lehessen állítani.

Nyitott terű konyhák esetében a konyha egyszerűségéhez igazodva válasszon egykaros, lágy vonalvezetésű keverős csaptelepet . Hagyományos konyhák esetében viszont inkább a kétkaros megoldás a kedvezőbb. A lelkes szakácsok értékelik az öblítő vízpermetet és a kihúzható zuhany funkciókat – mindkettő megkönnyíti az edények, lábasok elöblítését.

Egykaros keverő csaptelepek
Az egykaros keverő csaptelepek alkalmasak arra, hogy egy kézzel beállítsuk a víz hőmérsékletét és a vízsugár erősségét. A csaptelep belsejében található kerámia belső segít, hogy akár egy ujjal állítsuk a megfelelő vízfolyást, másik kezével viszont szabadon használhatja az öblítő vízpermetet. A csaptelep keverőkarja vagy a csaptelep tetején vagy az oldalán helyezkedhet el.

Két-karos csaptelep
A klasszikus kétkaros csaptelepet gyakorlatilag minden konyhai környezetben használhatja. Egy-lyukas verziója vagy a mosogatótálcához vagy a munkafelülethez illeszkedik, a meleg és hidegvíz mennyiségét pedig külön csapokkal állíthatjuk.

Csaptelep bevonatok
Minden konyhához passzol a rozsdamentes acél és króm felületű csaptelep. A fényes króm egyedi csillogást ad konyhájának, sőt kihangsúlyozza a különböző anyagú munkafelületek és mosogatótálcák stílusát.

Melyiket válassza?
Keressen egységes fém felületű,kerámia belsővel rendelkező csaptelepet az egyszerű használhatóság érdekében. A jó minőségű csaptelepek egy életen át kitartanak, így design szempontjából válasszon időtálló külsőt. Egy egész iparág állt rá arra, hogy olcsó, hamisított, pár éven belül cserére szoruló csaptelepekkel árasszák el a piacot. Ha pénztárcája szűkös, a csaptelep helyett inkább spóroljon a konyha más kellékein.

Válasszon garanciális csaptelepet, ez ugyanis bizonyíték arra, hogy a gyártó szavatolja, terméke éveken át működni fog.

Mielőtt vásárolna, ellenőrizze a rendelkezésre álló víznyomás mértékét, ennek ugyanis meg kell egyeznie a választott csaptelep követelményeivel. A legtöbb csaptelep optimális működéséhez minimum 1 bar nyomás szükséges.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése