2011. november 10., csütörtök

Zuhanytálcák, zuhanyfalak és zuhanykabinok

Shower trays, screens and enclosures
Bal oldali kép: BetteEntry zuhanytálca és zuhanyfal a Bette-től, ahol kombinálhatjuk a nedves és száraz területeket

Jobb oldali kép: Alakítson ki tágas tereket a Terra zuhanykabinjaival a Koralle-tól

A napi zuhanyzás ma már elengedhetetlen részét képezi az egészségünk megőrzésének. A fogyasztók mindinkább az extra nagy zuhanyfejet és testzuhanyt keresik, s a fürdőszobán belül is egyre nagyobb területet foglalnak el a zuhanyzónak kialakított terek.

Ma már minden felújítás központi eleme a luxus zuhanyzó kialakítása. Annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezhesse új zuhanyzójának minden előnyét, szánjon elég időt a zuhanytálca és zuhanyfalak, kabinok kiválasztására, így biztosíthatja a teljes komfort és elégedettség érzését a későbbi használat során. 
Zuhanytálcák
Ma már a tálcák formája minden igényt kielégít – a négyszögletes, téglalap formától a pentagram, derékszögű és kerek formákig. Ezek mindegyike számtalan méretben kapható, így kicsi és nagy alapterületű fürdőszobákhoz egyaránt illenek .

A zuhanytálcák nagy többsége akrilból vagy zománcozott acélból készül, s a szaniteráruk minden formájához igazodik. Igény esetén lehetőség van samott egységes felületek rendelésére is, igazodva fürdőszobájának többi anyagához, mint például. a fa vagy a kő.

Biztonsági okokból számos gyártó cég ma már felületeit vagy alapból csúszásgátlóval látja el, vagy extraként opcionálisan megrendelhetővé teszi azt. Megéri átgondolni, mert extra tapadást biztosít a talpak alatt, s nagy zuhanytér vagy gyerekek és idősebbek által is használt zuhanyzó esetén biztonságot nyújt.

 
Zuhanyfalak és zuhanykabinok
A zuhanyfalakat mindig egyidőben válasszuk a zuhanytálcákkal, hogy az egymáshoz illesztést rögtön biztosíthassuk. A jelenlegi trend a keret nélküli üveg zuhanykabin, mely a modernség érzetét kelti. A keret hiánya remek lehetőség arra, hogy kisebb fürdőszobákban is használjuk, hiszen vizuálisan szinte eltűnik a zuhanyzót körülvevő fal.

Az Alcove zuhanyfülkét U-alakú zuhanyzóterületekhez tervezték – ahol a zuhanyzó területe 3 fallal és egy ajtóval határolt. Az ajtó vagy szétnyitható, vagy toló vagy függesztett variációkban kapható. A függő ajtók egyre népszerűek, mivel nem igényelnek keretet, így letisztult képet mutatnak.

Számtalan gyártó kínál dupla szélességű zuhanyzókat annak érdekében, hogy a nedves és száraz területeket elkülöníthessük. Ezen termékek egy belépő, tusoláshoz előkészülő helyet biztosítanak a zuhanyzó mellett lévő területen, gyakran fával borított padlóval kiegészülve.

Az üvegfalak - nagy zuhanytálcákkal kiegészítve – inkább a víz kifröccsenésének megakadályozására, mintsem a zuhanyterület teljes elhatárolására szolgálnak, ezzel tágas, ki-belépővel ellátott zuhanyzótereket hozva létre. Ezen falak nem csak újraértelmezik a zuhanyzó designjának kialakítását, de a legtöbb fürdőszobához igazodva sokkal praktikusabbak is.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése