2011. november 10., csütörtök

Fal és padló felületek 

Wall and floor finishes
Bal oldali kép: Faro fali pezsgőszínű csempe, Vitrose üveg, szilvaszínű csempével kiegészítve a H&R Johnson Easy Living kollekciójából.

Jobb oldali kép: Üveg és tömör padlólapok az Amtico-tól
 
A padló és fali csempék adják fürdőszobájának hátterét. Színt, felületet és mintázatot hoznak, s meghatározzák a tér tónusát. Számtalan anyagban, színben és felülettel kaphatóak, minden stílushoz megtalálható a hozzá illő burkolat.

Falak
A porcelán és kerámia csempék a leggyakoribbak. Modern stílust kölcsönöznek a nagy porcelán csempekialakítások, míg a kicsi, kézzel festett csempék rusztikus hangulatot árasztanak, ideálisak hagyományos terek burkolására.

Padló
Fürdőszobájának padlóburkolata ne csak stílusos, de praktikus is legyen. Mivel ez a felület gyakran lesz vizes fontos, hogy csúszásgátlóval ellátott és a víznek ellenálló legyen.

Kerámia és porcelán csempék
A kerámia csempék színei és felületei végeláthatalan lehetőségeket kínálnak. Két különböző design használatával a fürdőszobán belüli terek elválaszthatóak, pl. használjon egy csíkban feltűnőbb színeket a mosdókagyló mögötti területen vagy válasszon más padlóburkolatot a zuhanyzó körüli részen.

Rugalmasságának köszönhetően a porcelán csempék ma már akár az 1 méteres nagyságot is elérhetik – ideális nagy, modern fürdőszobák burkolására. A csempék szorosan egymás mellé rakhatóak ezzel szinte láthatatlanná válik a csempék közti fugázás.

Kövek
A hagyományos és modern kialakítások tökéletes kiegészítői a természetes kő csempék.
Csiszolt vagy durva felülettel is kaphatóak és csak azután érdemes rögzíteni őket, miután helyüket kimértük. A kőcsempék súlya miatt a felhelyezéskor érdemes segítséget kérni, ezért talán jobb kőhatású porcelán csempéket használni helyettük.

Mozaikok
Üveg, kerámia és természetes kő formában kapható. A mozaik csempék mintát adnak fürdőszobájának. Lapokban szállítják őket, s mivel méretük és színük igény szerint választható, a modernkori designerek előszeretettel használják dekoratív tapétának is.

Műanyag, linóleum és gumiszőnyeg
Ezek mindegyike számos felhasználásra alkalmas a padlón, sőt további előnyöket is tartogatnak számunkra. A linóleum anti-bakterális hatása miatt kiválóan alkalmas fürdőszobák burkolására is, míg gumiszőnyegből hatalmas választék áll rendelkezésünkre mind szín, mind felületek terén. A modern műanyag csempék ma már számtalan természetes anyag bevonásával készülnek, úgy mint kő, üveg és fém. A fa-hatású műanyag csempék praktikusak, alternatív megoldást nyújtanak a valódi fa helyett, mely a vizes környezetben könnyen tönkremehet. Ezen anyagok másik előnye, hogy melegebbek, mint kő vagy kerámia társaik.

www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése