2011. november 17., csütörtök

Meghökkentő formák 

Bowled over
Bal oldali kép: Travertino Classici Wally mosdó Vaselli Aqua kollekciójából

Jobb oldali kép: Tiszta és egyszerű, mosdótál Ceramica Globo kollekciójából
 
Hajó formájú mosdókagylók arra ösztönöznek minket, hogy a fürdés egyszerű rituáléját újraértelmezzük. Letisztult formái őrzik a tradicionális kancsó és tál hitelességét, ugyanakkor teljes mértékben megfelelnek a mai modern kor követelményeinek

Mosdók anyagai és méretei
Ma már minden megtalálható, a különböző formák és méretek a klasszikus kerek dizájntól a sekély négyszögletes mosdókig terjednek. Ami pedig a felhasznált anyagokat illeti: a lehetőségek teljes tárháza áll rendelkezésre a klasszikus fehér kerámiától kezdve az üvegen át egészen a kőig. A fürdőszobákhoz számtalan gyártó kínál hajó formájú mosdókagylókat a teljes fürdőszobaszett részeként. Amennyiben lehetősége van rá, válasszon különleges anyagú vagy formájú mosdókagylót, ezzel a mosdó és annak környéke a fürdőszoba központi elemévé válhat.

Csaptelepválasztás
Szüksége lesz egy magasított egykaros mosdócsaptelepre vagy egy falra rögzíthető csaptelepre, annak érdekében, hogy mosdótálja teljes legyen. A magasított csaptelep a mosdókagylót körülvevő felületre rögzíthető – magasított kifolyócsővel rendelkezik, mely elég ívelt ahhoz, hogy a mosdó túlsó felét is elérje. Amennyiben falra szerelhető csaptelepet választ, győződjön meg arról, hogy a mosdókagyló elég közel van felszerelve a falhoz annak érdekében, hogy a víz a legideálisabb és legkényelmesebb szögben folyjon ki.

Tárolási lehetőségek a mosdókagylónál
Olyan mosdótálat válasszunk, melynek pereme szélesebb, mint maga a mosdó, ezzel helyet biztosíthatunk a különféle pipere cikkeknek vagy törülközőknek. Vendég- vagy kicsi fürdőszobába, ahol a helykihasználás még lényegesebb, válasszon falra rögzíthető fürdőszobai kiegészítőket, mint pl. a szappanadagoló vagy a fogkefe tartó.


www.szaniterinfo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése